Sporen van de zon

"Sporen van de zon" luidt de titel van dit derde werk.
Zichtbaar gegroeid is zijn diepgang groter dan voorheen. Hij verwoordt gebeurtenissen uit zijn leven, dat van anderen en de wereld om hem heen. Dit alles met een ongekende tederheid, diepgevoelig, observerend, empathisch.

 

Corjanus heeft zich ontwikkeld tot een getalenteerd poeet. "Sporen van de zon" is een kijk op het leven, de liefde en het verleden door de ogen van een gevoelsmens pur sang, Vincent Corjanus.

 

Ook verkrijgbaar met luxe hardcover

Sporen van de zon, Vincent Corjanus

''Voor deze bundel nam ik 2,5 jaar de tijd. Na de Zichtbare Ziel in 2013, was ik aan het twijfelen of ik nog verder wilde gaan met dichtbundels uitbrengen. Natuurlijk bleef ik schrijven, dat is hetzelfde als ademhalen.

In 2015 had ik een behoorlijke verzameling gedichten klaarliggen, ik denk wel een paar honderd. Uit  al deze gedichten is 'Sporen van de zon' ontstaan. Dit is ook de eerst bundel waarin ik zonder hulp van een uitgever aan de slag ben gegaan, dat werkte verfrissend. Het was ook de reden waarom ik het alsnog heb uitgebracht. Het duurde misschien wat langer, dat wel. Toch heb ik er geen spijt van. De laatste redigeercheck van 'Sporen van de zon', deed ik tijdens mijn Interrailreis door Europa. Deze reis heeft bijgedragen aan nieuwe inzichten bij bepaalde gedichten. Een maand later kwam het boek uit. En ja, toen wist ik zeker dat deze bundel niet de laatste zou zijn.''

 

Vincent Corjanus 2016

''Nu zijn wij verklede dwazen,
slechts mislukte dromers van het eerste uur.
Ja, geef de zee maar schuld.
Dat blijft komen, dat blijft maar gaan.
Een mensenleven lijkt eindeloos
met een boodschapper als houvast.


Eb en vloed.


Nee niets vragen,
kijk maar gewoon omhoog.
Laten wij kijken naar de sporen van de zon.''