Nieuws

 

Nieuwe EP en nieuwe optredens

 

07-06-2019

 

Op donderdag 13 juni verschijnt 'Ep2' van Vincent Corjanus op de digitale muziekkanalen. De EP bevat drie nummers: 'Virus', 'Verstild Verlangen' en 'De Weg naar Huis'. Daarnaast staan er een aantal nieuwe optredens in de agenda.

 

 

Cd 'Laten we het Thuis Noemen' gaat 28 december verschijnen

 

07-12-2018

 

'Laten We Het Thuis Noemen' is de allereerste cd van dichter en singer-songwriter Vincent Corjanus. De EP is het resultaat van meerdere opnamesessies in Kampen, Zwolle en Friesland. Corjanus schreef de teksten en de muziek van de gloednieuwe nummers zelf. De nummers op de cd zijn liedjes die Corjanus al eerder live bracht tijdens zijn optredens. Uptempo nummers met drums en elektrische gitaren worden afgewisseld met kleine, intieme liedjes. Thema’s als vergankelijkheid, reizen en de schoonheid van de eenvoud komen in de liedjes voorbij.

De cd is verkrijgbaar vanaf 28 december 2018. Je kan al wel vast een  https://vincentcorjanus.cloudcart.eu/laten-we-het-thuis-noemen-pre-order-p27678/. Wil je een gesigneerd exemplaar? Laat het weten bij de bestelling. 

 

Op 28 december is de cd-presentatie om 20 uur in Blue Music Kampen.

 

1. Eenvoud

2. Meer, Meer, Meer!

3. Geef Je Tranen

4. Laten We Het Thuis Noemen

5. Regenboogbloemen

6. Tot Weerziens

 

 

Optreden België toegevoegd aan Poetry & Musica Tour

17-7-18

 

Maaseik is toegevoegd aan de Poetry & Musica Tour van Vincent Corjanus. Op 20 januari is het optreden om 11:00 in de bilbiotheek van Maaseik. Reserveren kan online via: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/toast-literair-met-de-jonge-dichter-vincent-corjan/2386bbf5-7d96-46e3-a129-b45980310297  

 

Nieuwe optredens toegevoegd

 

24-3-18

 

Tijdens het evenement Dromen in Kampen zal Vincent Corjanus nieuwe liedjes ten gehore brengen. Meer infomatie.  The Poetry and Musica Tour, die in januari begon gaat door tot zeker november. o.a. Noordwijk en Leeuwarden zullen worden bezocht. Bekijk de data in de agenda. 

 

Vincent Corjanus special guest concert Roos Blufpand

 

28-1-18

 

De Kamper dichter en singer-songwriter Vincent Corjanus zal op donderdag 1 februari als speciale gast langskomen bij het concert van Roos Blufpand in de stadsgehoorzaal van Kampen.

 

De jonge zangeres doet als vervolg op de succesvolle tour “Hoe Dan” tussen januari en mei 2018 met haar band weer diverse Nederlandse theaters aan. Op 1 februari staat Roos Blufpand met haar voorstelling in de Stadsgehoorzaal te Kampen. .Het publiek typeert haar als “een jonge dame die je raakt”, “verfrissend” en een “filosofische stuiterbal”. Blufpand  is regelmatig live te horen op de Nederlandse radio en televisie.

 

Vincent Corjanus is momenteel ook op tour met zijn nieuwe programma ‘Poetry and Musica’. Corjanus is al meer dan zes jaar actief als dichter. Hij schreef vijf dichtbundels en maakte verscheidende liedjes. Ook was hij te horen op 3FM en Radio 2 en zat hij in de jury van de Overijsselse Kunstbende.

 

The Poetry and Musica Tour in 2018

22-11-17

 

Vanaf januari gaat is The Poetry and Music Tour te zien in Zwolle, Tiel, Uden, Lochem en Kampen. Nieuwe liedjes, nieuwe gedichtjes en kleine greep uit het verleden. 

 

‘Poetry and Musica’ is het gloednieuwe programma van dichter, woordkunstenaar en singer-songwriter Vincent Corjanus. In het programma staat zijn vijfde dichtbundel ‘Regenboogbloemen’ centraal, een bundel waarin alle kleuren van het palet worden omgezet in poëzie. In het oeuvre van de dichter is ‘Regenboogbloemen’ niet minder dan een ommekeer, waarbij hij zijn kleurrijke, positieve kant laat weerklinken op papier. In een wereld waarin negativiteit vaak de overhand neemt, stelt Corjanus de universele liefde centraal. Liefde voor familie, liefde voor vrienden maar bovenal liefde voor het leven. Naast het voordragen van gedichten speelt de jonge dichter een aantal liedjes op zijn gitaar zoals zijn meest recente single ‘Dromen Schilderen’. Ook veel nieuwe liedjes zullen het levenslicht gaan zien tijdens de optredens zoals: ‘Dichterbij mij’, ‘Analoog’ en ‘Verkleurd verleden tijd’.

Laat u verrassen! Tijdens deze poëtische reis!

 

Voor data: Agenda

Optreden Tedtalks 

 

04-10-2017

 

Aankomende vrijdag zal Vincent Corjanus optreden bij TEDxYouth in Amersfoort.

Meer informatie: http://www.tedxyouthamersfoort.nl/sprekers/

Vincent Corjanus brengt vijfde dichtbundel uit

 

15-09-2017

 

‘Regenboogbloemen’ is de titel van de nieuwe bundel van Vincent Corjanus. De Kamper dichter maakt dit bekend via zijn sociale media. In tegenstelling tot zijn vorige werk ‘Dromers en dwazen’ laat ‘Regenboogbloemen’ een positiever geluid horen. Alle kleuren van het palet worden omgezet in poëzie.

 

In een wereld waarin negativiteit vaak de overhand neemt, stelt Corjanus de universele liefde weer centraal. Liefde voor familie, liefde voor vrienden maar bovenal liefde voor het leven. Hij spoort met Regenboogbloemen mensen aan om deze liefde met elkaar te delen. ‘’Je kan ieder gedicht als een bloem zien, de gehele bundel een bos Regenboogbloemen. Het zou leuk zijn als de lezer een bloemetje plukt en het geeft aan degene die hij of zij lief heeft. Het klinkt misschien als een hippieverhaal uit de sixties, maar ik denk dat we het nu harder dan ooit nodig hebben. Koester je geliefden! En wees bovenal dankbaar voor alles wat je hebt. Ik denk dat we dat te vaak vergeten,’’ aldus de jonge dichter

 

Vincent Corjanus (1995) heeft al eerder met zijn bundels Woorden wonen in huizen, De zichtbare ziel,

Sporen van de zon en Dromers & dwazen laten zien dat hij jong en oud tot elkaar weet te brengen en dat poëzie van alle tijden is. In Regenboogbloemen kleurt hij onze wereld in met gedichten in alle mogelijke kleurtinten. Naast het dichten treedt Vincent Corjanus regelmatig op in bibliotheken en op festivals, kriskras door het land. Ook was hij te horen op 3FM en Radio 2 en zat hij in de jury van de Overijsselse Kunstbende.

 

Je kan nu alvast online een exemplaar reserveren via www.vincentcorjanus.nl De boekpresentatie zal plaats vinden op vrijdagavond 29 september om 19:30 bij platenzaak Blue Music Kampen, Oudestraat 24. 

Kamper dichter Vincent Corjanus doet mee aan IJsselbiënnale

09-07-2017

 

KAMPEN - De dichters Vincent Corjanus uit Kapen en Hans Lambrechts uit Hattem treden zondagmiddag 16 juli samen met drie collega-dichters op bij theeschenkerij Oldeniel aan de Hattemse kant van de IJssel. Dit optreden is mede gelinkt aan het IJsselbiënale-project dat van medio juni tot en met 24 september op allerlei locaties grenzend aan de IJssel wordt gehouden,

De voordracht begint rond 13.45 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Ook zullen de dichters nog enkele keren met een gedicht van eigen hand meevaren op de veerpont tussen Hattem en Zwolle.

Vincent Corjanus (1995) is een veelzijdig dichter. Hij zal bij Oldeniel niet alleen mondeling gedichten voordragen maar ook enkele poëtisch getinte nummers zingen met gitaarbegeleiding. Vincent schrijft het liefst gedichten met weinig woorden die zich 'veelzeggend een weg banen' door wat er in de wereld om hem heen gebeurt. Hoewel hij pas 22 jaar is en ook nog 2,5 jaar een sabbatical inlaste heeft de in Kampen wonende dichter al vier eigen dichtbundels op zijn naam staan. Zie voor meer informatie over zijn poëtische CV www.vincentcorjanus.nl

Hans Lambrechts (1963) is eveneens een meerzijdig dichter die niet alleen solo maar ook regelmatig samen met beeldend kunstenaars en musici optreedt. Hij is onder andere lid van het Kunstgilde Hattem en oud-stadsdichter van Elburg. Belangrijke inspiratiebronnen en thema's voor zijn gedichten zijn: de natuur, ontmoetingen en conflicten tussen mensen, actualiteiten en zingevingsvragen. Hij zal bij Oldeniel verschillende gedichten voordagen die 'op of langs de IJssel zijn geboren'. Hans Lambrechts trad al vaker op bij Oldeniel. Zie voor meer informatie over zijn poëtische CV www.hanslambrechts.simpsite.nl

Lambrechts en Corjanus leerden elkaar een jaar of vier geleden kennen. Ze hebben veel gedichten geschreven die qua inhoud en sfeer goed bij elkaar passen. Dat is volgens Hans Lambrechts geen toeval. 'We zijn allebei in Zwolle geboren, hebben beiden een passie voor èn de poëzie èn de journalistiek en houden allebei van de IJssel. Die raakvlakken lees en hoor je ook terug in onze poëzie.' Beide dichters zullen deze middag ook nog met enkele 'zinspelingen' op elkaars poëzie reageren.

 

Interview op 3FM

 

02-05-2017

 

Luister hiernaast het interview van Eva Koreman met Vincent Corjanus terug. 

 

Vincent Corjanus lanceert nieuwe single op eigen verjaardag

 

17-04-2017

 

'Dromen Schilderen' is de titel van de nieuwe single van Vincent Corjanus. Een lied met een hoopvolle boodschap voor een betere toekomst. 

De tekst en muziek zijn door Corjanus zelf geschreven. De productie en de arrangementen zijn in handen van Jelmer Westra, hij nam ook de video voor zijn rekening.

 

'Dromen Schilderen' is vanaf 17 april 2017 (de 22e verjaardag van Vincent) verkrijgbaar via Spotify, Itunes, Amazon en Google Play. 

 

 

Bekijk hieronder de videoclip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vincent Corjanus in jury Kunstbende

 

23-03-2017

 

Op 25 maart zijn de voorrondes van de 'Kunstbende' in Hedon Zwolle. Vincent Corjanus jureert samen met Jelle de Boer en Maartje Sanders in de categorie Taal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweede druk 'Woorden wonen in huizen'

02-3-2017

Op 31 maart 2017 verschijnt er een herziende druk van 'Woorden wonen in huizen'

Deze speciale druk bevat naast gedichten ook een aantal foto`s en schetsen over het ontstaan van de bundel.

Reserveer nu alvast een exemplaar!

 

 

 

 

'Als jij voorbij bent' op NPO Radio 2

 

27-01-2017

 

Op gedichtendag droeg Vincent Corjanus het gedicht 'Als jij voorbij bent' voor bij de Staat van Stasse op NPO Radio 2. Luister het hieronder terug:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optreden Bibliotheek Enschede

 

30-12-2016

Optreden in het kader van de Week van de Poëzie. Centrale Bibliotheek, Café de Pijpenla, toegang €2 incl. koffie/thee.

Vincent Corjanus is dichter en heeft vier dichtbundels op zijn naam staan.
Corjanus schrijft over wat hem raakt, vaak in weinig maar toch veelzeggende woorden die krachtige beelden oproepen.

Dromers & dwazen is de vierde dichtbundel van de jonge dichter. Tijdens zijn optreden draagt hij een aantal van zijn gedichten voor, en vertelt over het ontstaan ervan door middel van persoonlijke verhalen en anekdotes. Hij toont foto's van zijn reizen en laat een aantal video's zien.

 

 

Vincent Corjanus in expositie St. Jansdal Harderwijk

 

27-08-2016

 

Tot begin oktober 2016 zijn er foto`s te bekijken van onder andere fotografen Manja Knoop en Hans de Ru. 

 

Vincent Corjanus stond in maart dit jaar model voor verschillende fotografen, deze foto`s zijn nu te bewonderen in het St. Jansdal in Harderwijk.

 

Vincent bezocht onlangs zelf ook de expositie. (Foto: Manja Knoop)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vincent Corjanus en Koppen bij afsluiting Expositie Varf

 

26-08-2016

 

Op zaterdag 27 augustus wordt de Expositie van de Varfdeuze in Kampen afgesloten met muziek en poëzie. (gratis toegang) 

 

Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door de band Koppen.
Koppen maakt gedurende de avond muziekportretten "Spannend en fascinerend voor zowel publiek als speler"

 

Vincent Corjanus publiceerde onlangs 'Dromers en dwazen' en zal daar ook gedichten uit voordragen.

 

Entree gratis | aanvang 20 uur | Korteweg 4
 

 

Special 'Dromers en dwazen' op TV036

02-07-2016

 

Op vrijdag 2 juli is op TV036 een special uitgezonden over 'Dromers en dwazen'. Ilse Ruijters vraag hem het hemd van het lijf. Bekijk het hier terug:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boekpresentatie 'Dromers en dwazen' 18 juni 2016

 

01-06-2016

 

De nieuwe bundel 'Dromers en dwazen' wordt gepresenteerd op het Full Color festival in Kampen. Anders dan voorgaande jaren is de boekpresentatie dit keer buiten in het amfitheater bij de Natuurspeelplaats in Kampen, een unieke locatie. 

 

De presentatie is in handen van niemand minder dan zanger en entertainer Jac Ruiten. Jac praat de boekpresentatie aan elkaar. Traditiegetrouw reikt Vincent Corjanus het eerste exemplaar uit. Dit keer wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan Silvia van Hout. Silvia was degene die Vincent in 2011 stimuleerde zijn boek naar een uitgever te sturen. Tot slot draagt Vincent een aantal gedichten voor en is er de mogelijkheid 'Dromers en dwazen' aan te schaffen. 

 

De presentatie begint om 13 uur bij de natuurspeelplaats in stadspark van Kampen. 

 

 

'Laat de vlag dankbaar wapperen'

 

04-05-2016

 

In het kader van 4 en mei draagt Vincent het gedicht 'Oorlog en bevrijding' voor. 

Het gedicht werd in 2013 geschreven voor het Literair Café in Kampen. Jelmer Westra heeft het gedicht in een nieuw jasje gestoken door het vast te leggen op video.

 

 

Vincent Corjanus komt met vierde dichtbundel

 

17-04-2016

Nog geen jaar na ‘Sporen van de zon’ verschijnt op 18 juni ‘Dromers en dwazen’, een nieuw poëtisch document. Corjanus maakte dit bekend op zijn verjaardag, 17 april 2016, hij werd die dag 21. In ‘Dromers en dwazen’ rekent de dichter voorgoed af met zijn jeugd, hij slaat een nieuwe weg in.

 

De jaren die achter hem liggen zijn jaren waarin de liefde zich aan hem openbaart in al haar facetten. De wereld wordt geteisterd, bebloed door aanslagen, Vincent baant zich een weg door dit alles. Zijn kijk op deze schrikbarende gebeurtenissen en zijn eerste schreden op het pad der liefde uiten zich wederom in prachtige, gevoelige teksten, zoals we die kennen van zijn vorige werken ‘Woorden wonen in huizen’, ‘De zichtbare ziel’ en ‘Sporen van de zon’.

De dichter verlaat de jeugd en zet zijn stappen verder het leven in. Hij heeft dromen en ambities. Terwijl hij deze probeert te verwezenlijken blijven pen en zwarte boekje binnen handbereik om alles voor altijd vast te kunnen leggen. Dromers en dwazen, opnieuw een prachtdocument, krachtiger en dieper dan voorheen.

 

‘’Ik heb nog nooit zoveel inspiratie gehad als de afgelopen tijd. Het moest er gewoon uit, het papier op. Zou ik het weer laten uitgeven? Ja, ik ga het gewoon doen. Deze bundel is iets anders, heftiger, misschien ook wel een stuk persoonlijker. Deze bundel bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte dromers, bestaat veelal uit liefdesgedichten, een positief geluid. Dwazen is het tegenovergestelde, het gaat over afscheid, aanslagen en maatschappelijke thema`s. Ik kijk er naar uit om op 18 juni 2016 het boek te presenteren op het Full Color Festival!’’

 

Dromers en dwazen verschijnt op 18 juni 2016. Het boek wordt gepresenteerd op het Full Color Festival in Kampen. 

 

Vincent Corjanus overhandigt bundel aan Frank Boeijen

 

15-02-2016

 

Na afloop van het concert van Frank Boeijen in Cuijk op 13 februari gaf Vincent Corjanus 'Sporen van de zon' aan zijn grote inspirator Frank Boeijen. 

'Land van Belofte' is de titel van zijn nieuwe cd en theatertour. 

 

Tot mei 2016 te zien in theaters van Nederland en België.

 

 

Kampenaren dicht mee voor nieuwe dichtbundel over Kampen!

30-01-2016

 

Dichter Vincent Corjanus is op zoek naar dichttalent in de gemeente Kampen. Heb jij ook een speciale band met Kampen? Verwonder jij je ook nog steeds over de pracht en praal van deze stad? Zet het om in een gedicht en wie weet wordt jouw gedicht gepubliceerd in de dichtbundel ‘Kampen in gedichten’. 

Het is alweer enige tijd geleden dat er een dichtbundel is verschenen over Kampen. Om precies te zijn verscheen 28 jaar geleden ‘Zullen we de IJssel opgaan’ een dichtbundel van Wim Ramaker in opdracht van de gemeente Kampen. Anno 2016 neemt Vincent Corjanus het heft in eigen handen en daagt jou uit om jouw dichtskills in de praktijk te brengen.

Het thema is Kampen, maar dit kan van alles zijn. Van gedichten over monumenten tot gedichten over jouw eerste stapjes in de Oudestraat, het mag allemaal! Stuur jouw gedicht in voor 1 mei 2016 naar kampeningedichten@gmail.com en wie weet wordt jouw gedicht gepubliceerd in de dichtbundel ‘Kampen in gedichten’.

Vincent Corjanus (1995) is al zijn hele leven bezig met schrijven. Op zijn 16e kwam zijn eerste dichtbundel ‘Woorden wonen in huizen’ uit. Gevolgd door ‘De zichtbare ziel’ en ‘Sporen van de zon, die vorig najaar verscheen. Corjanus heeft een kenmerkende eigen stijl, empathisch en krachtig.

Foto: Manja Knoop

 

Valentijnsbundel

10-01-2016

 

Uit het hart is een bloemlezing naar aanleiding van Valentijnsdag op 14 februari.

De bundel bevat liefdevolle gedichten van Hans F. Marijnissen, Amy de La Haye, Rick van der Made, Camiel Aarts, Nynke Geertsema, Jesse Laport, Gerhard te Winkel, Yvonne van der Laan, Theo Bakker, Tom van Puyvelde, Nancy Meelens, Miguel Santos, Ruud Broekhuizen, Vincent Corjanus, Anna Djerek, Mira Feticu, Antoinette Sisto, Kees van Meel, Julie Mughunda, Roel Weerheijm, Ricardo Frederiks,Vincent Jongman en Nanna Dillen.

De cover is ontworpen door Vincent Jongman, die ook al tekende voor de cover van Allerheiligen, bezeten woorden. De organisatie is in handen van Nanna Dillen. Uitgever/ redacteur: Hub Dohmen.

 

De presentatie is op zondag 31 januari om 15.00 uur in het ’t T-huis in het Valkenbergpark in Breda. Vincent Corjanus is daarbij NIET aanwezig. 

 

Vincent Corjanus komt naar Uden

05-11-2015

 

Na veelal in het Noorden te hebben opgetreden brengt dichter Vincent Corjanus nu ook een bezoek aan het Zuiden van het land en wel in de Bibliotheek van Uden. ‘Sporen van de zon’ is de titel van zijn derde dichtbundel die 4 september verscheen.

Corjanus verwoordt gebeurtenissen uit zijn leven, dat van anderen en de wereld om hem heen. Dit alles met een ongekende tederheid, diepgevoeligheid, zeer observerend en met veel empathie.

Op zondag 13 december gaat Vincent samen met u op zoek naar de ‘Sporen van de zon’ aan de hand van gedichten, foto’s en dingen die hem geïnspireerd hebben.

Entree gratis, voor aanmelden en/of informatie mail ugr@bibliotheekuden.nl !

Van december 13, 2015 14:00 tot december 13, 2015 15:00, Mondriaanplein 16, 5401 Uden, Nederland. 

 

Boekpresentatie

05-09-2015 

 

Gisteren vond de boekpresentatie van 'Sporen van de zon' plaats in Blue Music Kampen.

Vincent Corjanus reikte daar het eerste exemplaar uit aan Kamper Burgemeester Bort Koelewijn. 

Kampenonline was erbij en maakt een video verslag.

 

 

Vierde editie Dichters op het Erf

01-09-2015

DEN ANDEL – Komende zondag (6 september) trapt Cultuurerf Andledon (Kruisweg, Den Andel) traditiegetrouw zijn najaarsseizoen af met het kleinschalige poëziefestival Dichters op het Erf. Het evenement, dat een gloednieuwe opzet heeft gekregen, wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Bij goed weer zullen de optredens buiten plaats vinden, bij minder mooi weer verhuist alles naar binnen. De toegang is geheel gratis.  

 

Tijdens de voorgaande edities hielden de uitgenodigde ‘erfdichters’ steeds tegelijkertijd hun voordrachten op diverse bijzondere locaties op het Cultuurerf, en wandelde het publiek rond. Dit jaar is gekozen voor een doorlopend programma met een start en een einde waarbij de verschillende voordrachten elkaar opvolgen. De middag start om 14:00 met een opening door Louis Godschalk en Gritter, de huisdichter van Andledon, rondom het thema van de vierde editie: ‘beven’. Daarna volgen optredens van aansprekende dichters uit het hele land: Ronald Ohlsen, Sigrid Kingma, Dien L. de Boer en Vincent Corjanus. Daarnaast zal een optreden plaats vinden van Dichtersgroep De Leegte, het poëziecollectief van Dick Guillot, Elze Schollema en Gritter. De voordrachten door de individuele dichters en de Dichtersgroep worden afgewisseld door ‘voordrachten uit de kring’, waarbij alle aanwezige dichters in een cirkel plaatsnemen en hun werk aan elkaar en het publiek laten horen. Evenals de voorgaande jaren kan het publiek met regelmaat op adem komen dankzij de muziek, die dit jaar wordt verzorgd door Megin’s Move, bestaande uit Minke Soolsma (zang en gitaar) en Lucia Hebers (basgitaar, drums, percussie en tweede stem). Tijdens het festival bestaat alle ruimte om de lopende expositie op Andledon te bezichtigen, bestaande uit tekeningen en schilderijen van Harriët IJkema en fotografie van Saskia Oosterhoff. Het poëziefestival duurt tot ongeveer 18:00. 

 

 

In de media

01-09-2015

 

Kranten:

 

De Stentor 1 september 

De Brug 1 september 

De Krant 2 september 

 

 

Dicht mee met Vincent Corjanus

WIN EEN GESIGNEERD EXEMPLAAR VAN ‘SPOREN VAN DE ZON’

30-08-2015

Na een sabbatical van 2,5 jaar verschijnt op 4 september 2015 de nieuwe dichtbundel ‘Sporen van de zon’ van dichter en woordkunstenaar Vincent Corjanus. Deze bundel bevat meer dan 100 nieuwe gedichten over liefde, reizen, het heden en het verleden.

Wilt u een gesigneerd exemplaar ontvangen van de nieuwste dichtbunel van Vincent Corjanus? Schrijf een gedicht met als uitgangspunt: waar denk je aan als je de zin ‘Sporen van de zon’ hoort? Laat je creativiteit de vrije loop, een gedicht hoeft niet altijd te rijmen. Maak het zolang als je zelf wil, weinig woorden kunnen soms heel veel zeggen.

Stuur dit gedicht voor 3 september op naar info@kampenonline.com. De eventuele winnaar zal bekend worden gemaakt op de boekpresentatie van 4 september.

 

 

 

Vincent Corjanus komt met derde dichtbundel

22-08-2015

Na een sabbatical van 2,5 jaar verschijnt op 4 september 2015 de nieuwe dichtbundel ‘Sporen van de zon’ van dichter en woordkunstenaar Vincent Corjanus. Deze bundel bevat meer dan 100 nieuwe gedichten over liefde, reizen, het heden en het verleden.

‘’Dit is iets waar ik 100% achter sta, doordat ik meer tijd had voor deze bundel ben ik persoonlijk erg blij met het resultaat.’’

De dichter is zichtbaar gegroeid, zijn diepgang is groter dan voorheen. Hij verwoordt gebeurtenissen uit zijn leven, dat van anderen en de wereld om hem heen. Dit alles met een ongekende tederheid, diepgevoelig, observerend, empathisch.
Corjanus heeft zich ontwikkeld tot een getalenteerd poeet. ‘Sporen van de zon’ is een kijk op het leven, de liefde en het verleden door de ogen van een gevoelsmens pur sang, Vincent Corjanus.

Boekpresentatie
De boekpresentatie van ‘Sporen van de zon’ vindt plaats op 4 september 2015 om 19:30 in Blue Music Kampen aan de Oudestraat 24. Burgemeester Bort Koelewijn zal het eerste exemplaar van Vincent ontvangen.

 

Het is mogelijk om alvast een exemplaar van tevoren te bestellen.

 

 

Interview Vincent Corjanus met Frank Boeijen

18-02-2015

De Kamper dichter Vincent Corjanus mocht deze week zijn idool Frank Boeijen interviewen. Donderdagavond treedt zanger, dichter en componist Frank Boeijen met zijn band op in een uitverkochte Stadsgehoorzaal. Afgelopen week verbleef hij in Kampen als voor voorbereiding op thetaertour dit jaar. Bekijk de video voor het gehele interview die Vincent met hem had voor KampenOnline.

 

 

 

Vincent Corjanus op Dichters op het Erf

15-08-2014

Evenals vorig jaar staat Vincent Corjanus op 8 september met een aantal andere dichters op het festival Dichters op het Erf. Locatie: Cultuurerf Andledon

Meer info volgt

 

 

Onder een wassende maan

14-5-2014

Tijdens de Culturele Zondag op 1 juni in Enschede leest Vincent Corjanus nieuwe gedichten voor met als thema 'Onder een Wassende Maan`

Meer informatie over plaats en tijd, http://www.culturelezondagenschede.nl/programma/kunstbende-%E2%80%93-vincent-corjanus//

 

 

Zilveren Spotlight

23-03-2014

Vincent Corjanus heeft de Zilveren Spotlight gewonnen in de  categorie Taal bij de Kunstbende Overijssel voor zijn gedichten met als thema `Onder een Wasssende Maan` dit alles gebeurde in het Hedon in Zwolle. 

Corjanus zelf  was niet aanwezig tijdens de prijsuitreiking wegens het voorlezen in de Buitenkerk in Kampen.

 

 

Buitenkerk, Buitengewoon!

18-03-2014


Buitenkerk Buitegewoon! Dat is het thema van jaarlijkse benefietconcert op zaterdag 22 maart in de Buitenkerk in Kampen.
Naast verschillende koren, Jac Ruiten, Hans Schoorlemmer en nog vele anderen doet ook Vincent Corjanus mee.
Corjanus gaat een aantal nieuwe gedichten voordragen. 
Buitenkerk Buitengewoon! Zaterdag 22 maart, 20:00, Buitenieuwstraat 101 Kampen.
 

 

 

 

 

 

 

Vincent Corjanus
Vincent Corjanus Poetry & Musica
Vincent Corjanus Record Store Day
Vincent Corjanus Enschede
Vincent Corjanus Varf
Vincent Corjanus