Dromers en dwazen 

Dromers en dwazen is de vierde bundel waarin de pennevruchten van de dichter Vincent Corjanus (1995) rijkelijk vloeien als afsluiting van zijn jeugd.

 

De jaren die achter hem liggen zijn jaren waarin de liefde zich aan hem openbaart in al haar facetten. De wereld wordt geteisterd, bebloed door aanslagen, Vincent baant zich een weg door dit alles. Zijn kijk op deze schrikbarende gebeurtenissen en zijn eerste schreden op het pad der liefde uiten zich wederom in prachtige, gevoelige teksten, zoals we die kennen van zijn vorige werken ‘Woorden wonen in huizen’, ‘De zichtbare ziel’ en ‘Sporen van de zon’.

 

De dichter verlaat de jeugd en zet zijn stappen verder het leven in. Hij heeft dromen en ambities. Terwijl hij deze probeert te verwezenlijken blijven pen en zwarte boekje binnen handbereik om alles voor altijd vast te kunnen leggen. Dromers en dwazen, opnieuw een prachtdocument, krachtiger en dieper dan voorheen.

 

Dromers en dwazen Vincent Corjanus

''Het prikkelt de geest van de poëzieliefhebber. Daarbij gaat het niet om realisme maar om verbeelding. Een goede metafoor in een gedicht is als een krachtig kruid in een gerecht.''

 

Hogeschool van Amsterdam

Interview met Vincent Corjanus

Lees hier hier. 

'Roerige tijden. Een dromer werd een realist en tevens een dwaas. Het stoeien met de toekomst. Vanaf deze bundel werd eigenlijk alles anders. Dit was een beetje het sluitstuk van mijn jeugd in Kampen. Ik wilde experimenteren met nieuwe stijlen met video's en muziek. Dit was het startschot daarvan.'

 

Vincent Corjanus 2018


'Geef haar de vrucht uit jouw midden
voor het volmaakte.
Een puzzel,
een verloren puzzel. 
De stukken hebben geen waarde.
Versleten,
half vergeten. 
Het verlies van het tomeloze lijden.
Hij stierf voor vergeving.
Hij droomde in haar schoot om te vechten.
De verliezers,
de dromers en de dwazen van het leven.'