De zichtbare ziel

Het persoonlijke dagboek van Vincent Corjanus uit 2012, zo zou u deze bundel ook kunnen noemen. Alle teksten zijn autobiografisch en in het jaar 2012 op papier gezet, een jaar getekend door vallen en opstaan. Net als in zijn eerste boek Woorden wonen in huizen roepen de teksten een bepaald beeld op bij de lezer. Het zijn teksten over de liefde, inspirerende plaatsen en mensen, muziek en belevenissen uit het leven van Vincent zelf. Laat u meevoeren met de zoektocht van de jongen in de spiegel, ontdek het in De Zichtbare Ziel!

Vincent Corjanus

''Je hebt net je eerste bundel uit. Onwennig, maar toch erg leuk. Maar hoe ga je verder?Het is  een probleem dat veel beginnende schrijvers hebben gehad: je tweede boek. Het eerste wat ik mij afvroeg, zitten mensen te wachten op meer? Ik had geen idee. Ik deed eigenlijk wat ik al die tijd al had gedaan: doorschrijven. 

Ik heb nog nooit zoveel inspiratie gehad als in het jaar 2012-2013, het moest er gewoon uit. 

De bundel is dan ook een stuk dikker geworden dan bijvoorbeeld 'Sporen van de zon'. Het was letterlijk een dagboek of eigenlijk meer een zoektocht. De zoektocht van de jongen in de spiegel, misschien wel zoekend naar zichzelf.''

 

Vincent Corjanus 2016

 

 

Nu de dag van de trap gevallen is
en de gebeden verleden zijn
Zwaait er een engel vanuit de hemel

De dag is kapot gevallen in stukken,
daar onderaan de trap

Pijlen in een brandende roos
Het sterfbed van het geluk
De bijna-doodervaring

 

Prijs: € 16,95
Titel: De Zichtbare Ziel
Auteur: Vincent Corjanus
Categorie: Gedichten
Geïllustreerd: Nee
Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina's: 154
ISBN: 9789462066601
Verschijningsdatum: 15 februari 2013