Biografie


Vincent Corjanus (1995) bracht op 16 jarige leeftijd zijn allereerste dichtbundel Woorden wonen in huizen uit. Het werd het begin van een poëtische reis. Op 7 april 2012 werd het boek gepresenteerd in platenzaak Blue Music in Kampen. Enkele maanden later droeg zijn grote inspiratiebron Frank Boeijen het gedicht Wonder van Corjanus voor in de stadsgehoorzaal in Kampen. Een aanmoediging om verder te gaan met schrijven. Nog geen jaar later verscheen op 16 februari 2013 het omvangrijke poëtische document De zichtbare ziel, bestaande uit honderdvijftig gedichten over een zoektocht van een jongen in de spiegel. Datzelfde jaar bracht Vincent Corjanus samen met muzikant Felix Peterson de single Woorden van een oude liefde uit. Het liedje werd gepresenteerd in de bibliotheek van Harderwijk.

Na een aantal optredens op festivals in Groningen, Amsterdam, Zwolle en Enschede nam de dichter een pauze van 2,5 jaar. 

 

Op 4 september 2015 verscheen na de sabbitcal Sporen van de zon.

De nadruk lag vooral op het afscheid nemen, maar ook het reizen is een thema dat veel terugkeert in de dichtbundel. Dat de inspiratie nog lang niet op was bleek uit het in juni 2016 verschenen Dromers en dwazen. Het boek bestempelde het einde van een tijdperk, maar ook het startschot van een nieuwe onbekende toekomst. Hoe gaat die toekomst eruit zien? Zijn wij niet allemaal Dromers en dwazen? 

 

Op de verjaardag van Corjanus verscheen in april 2017 zijn tweede muzikale uitstapje Dromen Schilderen. De single werd uitgebracht op Spotify en Itunes. Een aantal optredens in de zomer volgden. 

Op 29 september 2017 verscheen de vijfde dichtbundel Regenboogbloemen. Een nieuw positief geluid in roerige tijden. 

In 2018 begon de dichter aan The Poetry and Musica Tour. In dit programma staat 'de reis zonder bestemming' centraal. Samen met het publiek maakt Corjanus een poetische reis met nieuwe liedjes en gedichten. Het programma was onder andere te zien in Tilburg, Lochem, Zwolle, Uden en Leeuwarden. Op 28 december 2018 kwam de cd 'Laten We Het Thuis Noemen' uit. In januari 2019 werd The Poetry and Musica Tour afgesloten in het Belgische Maaseik en het Zuid-Hollandse Lisse. Op 1 maart 2019 verscheen de nieuwe single 'De Weg naar Huis'. Een gesproken gedicht op muziek gezet. De single is niet zonder toeval verschenen, de tekst is te vinden in 'Hartenwacht'. Zijn zesde bundel verscheen op 17 april 2019. De nieuwe tour werd afgetrapt in het TrompTheater in Leeuwarden. 

 

In de tweede helft van 2019 verschenen de singles ´Dansen´ en ´Hotel Weemoed´. Een nieuw geluid, een andere koers. De Hartenwacht Tour werd succevol afgesloten in Waalwijk. In het nieuwe decennium verscheen de zevende bundel 'Nachtgeluk'. ‘Wij zijn er nog en wij blijven.’ Voorlopig het laatste boek van Vincent Corjanus. Om de jaren tien af te sluiten verschenen in februari 2020 de verzamelbundel 'Alles wat achter ligt' en de verzamel-cd 'De Weg naar huis'. De cd en het boek staan centraal tijdens 'The Rock-'n-Roll Poetry Tour'. Een programma waarin Corjanus terugblikt op het poetische avontuur. De aftrap in Sleen kreeg een lovende recensie. 

 

Bibliografie:

Woorden wonen in huizen, Boekscout Soest 2012 / Tweede druk VincentCorjanusnNL, Kampen 2017

De zichtbare ziel, Boekscout Soest 2012

Sporen van de zon, Blurb Amsterdam 2015

Dromers en dwazen, VCNL Kampen 2016

Regenboogbloemen, VCNL Kampen 2017

Hartenwacht, VCNL Kampen 2019

Nachtgeluk, VCNL Kampen 2020

Alles wat achter ons ligt, VCNL Kampen 2020

 

Discografie:

Woorden van een oude liefde, 2013 (met Felix Peterson)

Dromen Schilderen, 2017

Meer,Meer, Meer!, 2018

Laten We Het Thuis Noemen, 2018

De Weg naar Huis, 2019

EP2, 2019

Dansen, 2019

Hotel Weemoed, 2019

De Weg naar Huis, 2020 

 

Live programma's:

Onder een Wassende Maan, 2014

De Sporen van de Zon, 2015

Dromers & Dwazen, 2016

The Poetry and Musica Tour, 2018/2019

De Hartenwacht Tour, 2019-2020

The Rock-'n-Roll Poetry Tour 2020 

 

 

 

gallery/_bjh0267-edit
gallery/_bjh9989 1
gallery/zz
gallery/hartenwacht
gallery/6436b42bb890be04fb62e05bc1fcba3b_400x613
gallery/booksmart1
gallery/vincentcorjanus_d&d_incl_titel
gallery/alles2
Vincent Corjanus
gallery/corjanus_18010
gallery/dromen schilderen cover
Meer, meer, meer! Vincent Corjanus
gallery/sads
gallery/a verzamel voorkant cd
gallery/dew eg
gallery/vv2
gallery/dansen
gallery/hallo

Foto: Manja Knoop/Corné de Jong